13-годишен баскетболист от Пловдив постави абсолютен рекорд в клубната история на мъжкия тим на Академик Бултекс 99. Това младият Симеон Димитров, който направи срещу Академик Сф отличен дебют за пловдивчани, както и първи си 2 точки, в мача между двата тима от 14-ия кръг в Националната баскетболна лига.

Споделете с приятели


С коша си срещу Академик Сф в Правец Симеон Димитров стана най-младият реализатор на пловдивските „студенти" в цялата им клубна история.

Въпреки крехката си 13-годишна възраст, 193-сантиметровото крило бе включен изненадващо в първия състав на Бултекс 99 и засега са предстява отлично.

Мони е възпитаник на треньора Йордан Иванов от школата на клуба, с който стана миналата година държавен шампион при 12-годишните. Освен това той е и в плановете на националния тим на България при кадетите.

В Академик се готвят сериозно за мача реванш от четвъртфиналите на турнира за Купата на България срещу Берое в сряда и ще гонят нова победа.

Солидна група пловдивски фенове се очаква да акостира в Стара Загора. Клубното ръководство осигури екскурзия за мача, на сивволичната цена от 5 лева.