Напрежение след среща от първенството при подрастващите в Русе донесе наказание на баскетболния "Дунав". Така 14-годишните момичета ще останат без подкрепата на своите приятели и близки от трибуните.

Споделете с приятели


Кадетките на "Дунав" отстъпиха на "Черно море Одесос" с 83:86 в залата в русенския квартал "Здравец", след което варненки оглавиха класирането в регион "Добруджа". Родители на русенските баскетболистки обаче изразили бурно претенции към съдийството с обиди и заплахи за саморазправа след срещата.

Руслан Русев, треньор на баскетболен клуб "Дунав Русе 2016": Не мисля, че родителите трябва да си позволяват да използват нецензурен език по адрес на когото и да е, колкото и да са разстроени, имайки предвид, че децата им са на игрището.

Реакцията на баскетболната федерация не закъсня и днес стана ясно, че предстоящите мачове при момичетата до 14 години, на които "Дунав" трябва да домакинства в края на тази седмица, ще са пред празни трибуни.

Димитър Петров, административен директор на баскетболен клуб "Дунав Русе 2016": Ние предпочитаме да имаме публика и децата да усещат подкрепление от техните приятели и близки. Това все пак е най-лекото наказание. Надяваме се да няма повече подобни случаи.

А от федерацията са категорични, че при следващ подобен случай – клубът подлежи и на имуществена санкция.