Динко Дерменджиев празнува 76-ия си рожден ден

Легендата българския футбол Динко Дерменджиев отбеляза по нетрадиционен начин своя 76-и рожден ден днес. Великият Чико заедно с футболисти и фенове на Ботев първо участва в церемонията пред паметника на патрона на клуба в Цар-Симеоновата градина в Пловдив, с който традиционно се отбелязва 2 юни. След това той проведе демонтративна шахматна партия срещу 20-кратната национална шампионка и световна вицешампионка за момичета Виктория Радева.

18:16, 02.06.2017

Днес бе особен ден за жълто-черен Пловдив.Футболният клуб "Ботев" чества своя патронен празник, който съвпада с рождения ден на най-великия футболист в клубната история Динко Дерменджиев.

Виктория Радева спечели първата партия, а послед изненада Чико с оригинална жълто-черна торта, както и книга за шахмата.

Динко Дерменджиев - Чико: "След многото поздравления и подаръци, вторият демонстативен мач между футболната легенда Чико и световната надежда в шахмата Вики завърши реми. Любопитното е, че партията се проведе с фигурите, с които играха Веселин Топалов и Ананд в мачовете си за световната титла.

Повечето тези 76 години Чико е отдал на любимия си Ботев. Изиграл е 447 мача в "А" група и е отбелязал в тях 194 гола. Автор е на 7 хеттрика в кариерата си.

За националния отбор е играл 58 мача, той е участник на 3 световни първенства.

Шахматът е любимо хоби на Чико, който се е запалил по тази древна игра благодарение на Боби Фишер.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад