Симона Георгиева е сред най-обещаващите таланти на родния тенис. Тя е само на 15 години и след поредния си успех на корта вече мечтае за пробив в женския тенис. Пред БНТ 2 състезателката на варненския клуб „Супер Спорт" разкри какви са целите ѝ за 2018 година.

Споделете с приятели


Годината започна отлично за тенисистката Симона Георгиева, която спечели две титли. Състезателката на „Супер Спорт" завоюва златен медал от държавното лично първенство на двойки до 18-години и взе купата от държавния турнир в Албена в същата възраст. Георгиева тренира тенис от 10 години. Разказа и защо е избрала този спорт.

Симона Георгиева, състезател на Тенис клуб „Супер Спорт": "Като малка много боледувах и те са решили просто да ме запишат на някакъв спорт. Започнах като хоби, обаче около 9-годишна вече започнах да се занимавам и професионално."

Важна роля за развитието на младата тенисистка има треньорът й Кристин Грозданов. Той се е заел с трудната задача да помогне на Георгиева да направи прехода към големия тенис.

Кристин Грозданов, треньор в Тенис клуб „Супер Спорт": "Има доста върху какво да се работи. Международни участия предстоят - турнири за жени, целта ни е да се влезе в женския тенис."
През този сезон календарът за 15-годишната тенисистка ще бъде натоварен.

Симона Георгиева, състезател на Тенис клуб „Супер Спорт": "До края на тази година мисля лятото да играя на няколко международни турнира за жени с награден фонд."

Симона Георгиева споделя, че най-силният й компонент в играта е форхендът. Работи усилено да подобри и другите - сервис, бекхенд и игра на мрежа.