Успехи на русенски клуб по стрелба

Русенският клуб по стрелба с лък „Джамбо" завоюва най-голям брой награди на завършилия вчера турнир „Дунавски стрели" в Русе. Тимът грабна поредната отборна титла в дисциплината "компаунд", второ място на олимпийския стил при мъжете и индивидуално трето място на Иван Банче. при мъжете. Четиринайсетгодишният ученик е най-голямата надежда на клуба и в момента се готви за световно първенство за кадети.

20:23, 25.07.2017

Иван Банчев постъпва в клуба преди близо пет години, когато е второкласник. Въпреки че на години е още кадет, постоянно се явява в по-високи възрастови категории, за да тренира. Тази година се завръща с бронзов медал от европейско „Гран при" в Гърция и се представя добре на следващото състезание от веригата в Хърватска.

Йордан Джамбазов – председател на Клуб по стрелба с лък „Джамбо"-Русе:
"Той се доказа още първата година в най-долната възрастова категория и след още една година той вече стреляше при кадети. Като видях, че е напред в развитието си, почнах да го пускам и при мъжете. Тази година успешно се представи при мъжете в зала, в олимпийския стил, завоюва първо място на квалификацииите, на квалификациите на 70 метра при мъжете пак беше първи."

Момчето е амбицирано да се представи добре на световното първенство в Аржентина през октомври и смята, че шансовете му за успех са големи.

Иван Банчев, 14 год. , Клуб по стрелба с лък „Джамбо"-Русе:
„ Ще се подготвя много добре, има време. Ваканцията ще почака, има време и за нея."
В момента Иван Банчев от клуб „Джамбо" е сред водещите състезатели на България в дисциплината и една от младите надежди за следващата олимпиада.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад