Ясни са шампионите от държавните турнири по тенис на корт в зала, за състезатели до 18-годишна възраст. Двуседмичният маратон се проведе в курорта „Албена" и премина при добри условия и отлично съдийство.

Споделете с приятели


При юношите титлата завоюва водачът в схемата Йоан Георгиев от пловдивския клуб „Стоянстрой" след 7-6 (2) 6-2 над Пьотр Нестеров от Черно море Елит (Варна). За финалиста от морската ни столица това беше втори пореден финал, след като преди броени дни триумфира в същата зала при 16-годишните. Максимилиян Борисов от „15-40" (Сф) и Максим Хорозов от „Джунър Про" (Пловдив) останаха на крачка от финалите.

При девойките поставената под №1 в основната схема Симона Георгиева от варненския клуб „Супер Спорт" надделя с 6-0 6-4 над Алексия Василева от НСА (София). До полуфиналите достигнаха Ванеса Петрова от „Локо 98" (Пловдив) и Катрин Стефанова от „ЦСКА – Завинаги" (София).

В края на следващия месец продължават тенис лагерите и турнирите в курорта, като тази година домакините ще продължат богатия тенис календар за всички възрастови групи.