29 медала за гимнастиците от "Черноморски юнак" на турнира за Купа "България"

29 медала - 6 златни, 11 сребърни и 12 бронзови, спечелиха състезателите на "Черноморски юнак" от турнира за Купа България по спортна гимнастика в Пловдив. Варненският състав взе и пет първи места в отборното класиране в отделните възрастови групи.

С най-много медали от турнира за Купа България се върна Живко Стоянов. Той завърши втори на халки, висилка и в многобоя и трети на земя и успоредка.

Живко Стоянов, състезател на клуб "Черноморски юнак" - Варна: "Не успях да взема първото място, имаше един по-силен от мен, но се надявам другата година с него да играем, да си конкурираме първото място."

Отборно варненци се наредиха на първо място в класирането при жените, младежите, кадетките, юношите и девойките старша възраст. При мъжете отборът на "Черноморски юнак" остана на четвърто място.

Тодор Тодоров, гл. треньор на клуб "Черноморски юнак" - Варна": "Това е подмладяване. Пуснахме млади юноши, с които тепърва ще се гордеем с тях през следващите години."

15 от 17-те състезатели на клуба, които участваха на турнира за Купа България, са възпитаници на Спортното училище във Варна.

Тодор Тодоров, гл. треньор на клуб "Черноморски юнак" - Варна: "Достойно се представиха и се надяваме тази година да имаме добър подбор за спортно училище за пети клас, добър прием и малките да се представят достойно, както големите."

След доброто си представяне в Пловдив, Радослав Рачев се класира за международен турнир в Берлин, където ще се бори за квота за Летните младежки олимпийски игри.

Кампании Виж повече