Ръководството на пловдивския "Академик Бултекс 99" днес официално поиска оставката на шефа на Съдиийска комисия към Българската баскетболна федерация Владимир Цеков на извънредна пресконференция. Повод за искането е съдийството в мача реванш от полуфиналите на турнира за купата на България при мъжете между пловдивските "студенти" и "Рилски спортист". Цеков бе един от тримата рефери във въпросната среща.

Споделете с приятели


Според ръководството на "Академик Бултекс 99" със спорните си отсъждания в реванша за купата срещу "Рилски спортист", съдийската тройка е повлияла върху крайния резултат и пловдивският тим е бил грубо ощетен в този мач.

На брифинга ръководството на "Бултекс 99" показаха в специален видеозапис какви според тях са били грешките на съдиите и как отборът им е бил ощетен.

От "Академик Бултекс 99" обмислят да подадат утре в БФ – Баскетбол жалба срещу съдийството във въпросния мач, за да може баскетболната централа да бъде сезирана и вземе адекватни решения за исканите промени в Съдийската комисия, както евентуални наказания на съдиите.