"Академик Бултекс 99" си връща в състава трима от основните баскетболисти, които пропуснаха гостуването на македонския "Блокотехна", от Балканската лига. Така пловдивските „студенти" отново ще бъдат в пълен състав за предстоящото дерби срещу "Берое" утре, от поредния шампионатен кръг на Националната баскетболна лига. Мачът е утре вечер в Пловдив от 18 часа в спортен комплекс Сила.

Споделете с приятели


Поради сгъстената програма и натрупаната умора, на сръбския център Никола Маравич, крилото Мартин Дурчев и новото попълнение – Александър Груев, им бе дадена почивка за мача с "Блокоетхна" в Балканската лига, където студентите заемат третото място с актив от 4 победи, 5 загуби и 13 точки. И тримата вероятно ще излязат като титуляри срещу "Берое".

Ето как Бачев коментира силната серия от 8 победи на тима си от началото на календарната година – в Националната баскетболна лига, за купата на България и Балканската лига.

Всички в отбора на "Бултекс 99" са здрави и готови за важния мач, като амбициите са за трета поредна победа над "Берое".
Дебют за пловдивчани ще направи новото попълнение Алекс Груев. 187-сантиметровият гард бе привлечен от "Башкими" Косово на мястото на трансферирания в македонския "Блокотехна" – американец Шакир Смит.

През миналия сезон Груев записа средно по 14 точки, 3 борби и 6 асистенции на мач.