Баскетболният „Академик Бултекс 99" предприе благородна инициатива и ще готви отбор за деца и младежи с интелектуални затруднения, който ще представя България на световното първенство в Болоня през юни 2018 година. Вече е сформирана група от няколко състезатели, очаква се да се присъединят и още. Тренировките ще бъдат в Пловдив и ще се водят от спортния директор на клуба Тина Димитрова и треньора в школата Димитър Чанков.

Споделете с приятели


Първото изпитание за тима на Асен Николов ще бъде утре от 20 часа срещу Балкан, когато домакините официалното ще представят тима си срещу пловдивчани. В първи мач утре от 18 часа се срещнат сръбският „Динамик"- Белград и и македонския „Работнички"- Скопие. Участието на „Академик" на турнира в Ботегррад е част от подготовката за новия сезон в Националната баскетболна лига и Балканската лига, в която пловдивчани също ще участват.

Новата управа на клуба ще подпомага и детското –юношеската школа , предстои ремонт на залата за тренировки и съблекалните.

Петър Шопов, треньор на волейболен клуб „Дунав" – Русе: Русе ражда деца, които играят волейбол. Идеята е тези деца да се върнат в залите и отборът отново да се върне на мястото си в А група.

В края на септември отборът ще участва във волейболния турнир в Пловдив, а всички домакински мачове на Дунав – Русе ще се играят в Булстрад Арена.