Клубът по лека атлетика "Дунав" е амбициран да преследва медали от световни и европейски първенства през тази година. Русенци вече картотекираха над 50 състезатели във всички дисциплини и възрастови групи за предстоящия сезон.

Споделете с приятели


Русенският клуб по лека атлетика "Дунав" записа най-добрата година от своето създаване през 1994 г. насам. За 2017 г. той е на второ място по златни медали и на трето по общ брой спечелени медали в страната.

Евгени Игнатов, президент на клуб по лека атлетика "Дунав" – Русе: Това е един много добър успех и база за бъдещи успехи за 2018 г., дори за Олимпиадата 2020 г. в Токио. Силно се надявам, че ще имаме представителство и там. Искам да благодаря на моите треньори, които всеотдайно работят с подрастващите. Знаете, че Русе е люлка на леката атлетика с много успехи. Тези успехи ще бъдат и занапред.

През лятото предстои Русе да домакинства и на турнира "Младост", който се утвърди като един от най-силните при подрастващите на Балканите. По-късно през годината ще бъде и поредното издание на 15-километровия пробег Русе – Гюргево.