Министерството на младежта и спорта има желание от следващата година най-престижното автомобилно състезание у нас – рали "България" да стане кръг от европейския шампионат. Този амбициозен проект ще допринесе за развитието на спорта и ще върне интереса на публиката към състезанията на високи скорости.

Споделете с приятели


През тази година рали България ще се проведе през месец ноември, а не юни, както беше през последните две издания.

Слави Славов, организатор на рали "България": За да може да се направи съответната подготовка, защото ние тази година трябва да бъдем кандидатско състезание за европейския шампионат – да дойде наблюдател, да оцени критериите дали са покрити стандартите.

Шампионът на България Тихомир Стратиев заяви, че е обиден на федерацията. Според него, ръководителите на автомобилния спорт се подиграват с пилотите, след като са променили правилника и календара на рали шампионата.

Тихомир Стратиев: Ще запаля лиценза и ще отида да взема румънски лиценз. Не си правя майтап, ще участвам само в румънски шампионати, в европейски шампионат, в български няма да участвам.

На 21 април предстои общо събрание на федерацията, на което може да бъде избран нов управителен съвет. По инициатива на състезатели ще се учреди купа "Лада" - за позабравени стари автомобили.