Българската федерация по автомобилен спорт публикува спортен календар за всички дисциплини за настоящата 2018 година. Предвидени са седем кръга планинско изкачване и шест на затворен маршрут. Част от тях ще бъдат организирани от Автомобилен спортен клуб Диамо Благоевград.

Споделете с приятели


Благоевград отново ще бъде домакин на втория кръг от Планинско изкачване, рали Благоевград. Състезанието ще се проведе в последната седмица от месец април на четирикилометровата отсечка от Благоевград до село Делвино. Четири месеца по –късно в края на август спортен клуб Диамо ще администрира и Планинско изкачване Осогово в Кюстендил.

Диана Стоянова: Също така се стремим двата кръга от планинския шампионат да бъдат част от една Европейска зона. С което целим да привлечем повече автомобилни състезатели и от чужбина.

Единствената дама сред участниците в планинския шампионат през последните няколко години Диана Стоянова заедно със своят навигатор Иванела Иванова вече подготвят нов автомобил за предстоящите стартове.

Диана Стоянова: Ако имаме финансовата възможност, ще участваме и в планинско, и в рали шампионата, а също така няколко участия в чужбина.

През месец октомври 2017 година екипажът проследи на живо последния стар от Световния рали шампионат във Великобритания.

Диана Стоянова: Видях се със Себастиян Льов, с хора, на които се възхищавам.

Спортният клуб „Диамо" връща традицията в Пистовия шампионат на България, а именно провеждане на надпреварата извън пределите на страната. Това ще се случи на 10 и 11 ноември на сертифицираната писта за Формула 3 – Писта „Серес", Гърция.