Баскетболният клуб „Дунав 2016" и служители от Община Русе обединиха усилия, за да решат, макар и временно, проблема с течащия покрив на залата, в която спортистите тренират. Те поставиха найлони, за да не се стича водата върху настилката на залата.

Споделете с приятели


Проблемите с покрива на спортен комплекс „Дунав" не са от вчера. Буря наводни основната зала през лятото на миналата година. Община Русе задели 90 хиляди лева за ремонт, който обаче все още не е приключил напълно заради лошото време. Междувременно баскетболният клуб „Дунав 2016" реши да поеме инициативата и със съвместни усилия с общинското предприятие „Спортни имоти" само за ден реши проблема като постави найлони в подпокривното пространство. Така водата повече няма да уврежда игрището и ще се възобнови нормалният график за тренировки и официални спортни срещи.

Димитър Петров, административен директор на баскетболен клуб „Дунав Русе 2016": Успяхме да отведем водата, за да можем да продължим тренировки по график, да няма отложени мачове и най-важното – да запазим дюшемето.

Решението е временно, като от община Русе гарантираха, че проблемът ще бъде отстранен, когато подновят ремонта по покрива. А това ще стане, когато температурите се задържат над 10 градуса.