Младият баскетболист на “Черно море Тича” Мартин Коцев може да продължи кариерата си в Италия през следващия сезон. Талантът от варненската школа изкара успешен пробен период в отбора на Павия от Лига С, но за момента
административни процедури спират трансфера на 19-годишния състезател.

Споделете с приятели


Отборът на Павия заема първото място в зона Ломбардия и ръководството на клуба имаше желание да подпише с Мартин Коцев за плейофите, но ограничението за чужденци и други срокове по картотеките не позволяват той да осъществи трансфер в Италия.

Мартин Коцев, баскетболист на “Черно море Тича”: "Всичко премина много добре. За мен това беше едно много хубаво преживяване, като баскетболен план."

Коцев изкара тридневни проби в Павия и краткият период му беше достатъчен, за да забележи разликата в работата между Италия и България: "Доста хора се занимават с един отбор. В България има по двама-трима треньори, там има по 5-6 човека, които винаги се грижат за отбора и гледат тренировките."

Гардът на "Черно море" ще преговаря с италианците след края на сезона и е възможно през лятото да премине в отбора на Павия.

Мартин Коцев: "Мисля, че съм готов да се срещна с нов начин на живот, нови хора, интересно е."

През този сезон Коцев играе и за втория отбор на “Черно море Тича” в А група, където е един от основните баскетболисти за своя тим.