Баскетболният „Дунав" ще участва във финалите в почти всички възрасти при момчетата и момичетата. Наред с това от русенския клуб отчитат и все по-сериозен интерес от подрастващите към баскетбола.

Споделете с приятели


Близо 200 момичета и момчета се занимават активно с баскетбол в „Дунав" в момента. От клуба заявиха, че се наблюдава тенденция родителите да ориентират децата си от все по-малка възраст към играта.

Димитър Петров, административен директор на баскетболен клуб „Дунав Русе 2016": „Дори и в момента имаме запитвания за момичета и момчета, които са родени преди 4 години. Явно не е мода, а родителите започват да мислят малко по-прагматично за физическото развитие на децата си."

Наред с това обаче дунавската школа постига и сериозни резултати, като в почти всички възрасти при момичетата и момчетата е със сериозни шансове за финалите.

Димитър Петров, административен директор на баскетболен клуб „Дунав Русе 2016": „Шансовете за финали са доста големи. Интересното е, че повечето шансове са в женската част."

Във връзка с това Петров отбеляза, че „Дунав" ще поиска и домакинство на финал в някоя от възрастите. Междувременно 19-годишните девойки, кадетите и 14-годишните таланти на клуба ще изиграят някои от последните си мачове за редовния сезон в баскетболен маратон, който започва в 9 часа сутринта на 11 март в залата в русенския квартал „Здравец".