Отборите на "Беласица" Петрич и "Струмска слава" Радомир дадоха старт на футболния турнир "Петричка пролет". На терена в село Първомай при огромен зрителски интерес категорична победа с 4:0 постигнаха радомирци.

Споделете с приятели


След 20-годишно прекъсване домакините от "Беласица" Петрич възобновиха надпреварата в южния град. Шест отбора, разделени в две групи, влизат в спор за призовите места. В мач на откриването втородивизионният "Струмска слава" победи треторазредния "Беласица" с 4:0. Домакините започнаха по-активно, но още в 24 – та минута останаха с човек по-малко след червен картон на Аспарух Шамкалов, дълго оспорван от треньорския щаб на домакините.

В намален състав домакините допуснаха два гола до почивката. Точни за "Струмска слава" бяха Ивайло Стоянов в 32-ра и Стоян Георгиев в 40-та минути. След почивката главният рефер Вангел Вангелов изравни броя на играчите, като показа червен картон на Кристиян Тасев. Заради топлото време темпото на игра спадна чувствително, но това не попречи на гостите да вкарат нови два гола. В 75-та минута Калоян Евгениев направи резултата класически, а в 80-та Христо Младенов оформи крайното 4:0. Следващият мач от турнира е в четвъртък от 14.30 часа на стадиона в Първомай между два отбора от група Б - "Миньор" Перник и македонския "Беласица" Струмица.