Третодивизионният футболен клуб Беласица Петрич възобновява турнира Петричка пролет. Той ще се проведе в първата седмица на месец февруари, а на този етап участие са потвърдили четири отбора.

Споделете с приятели


Отборите на „Беласица" /Струмица/, „Струмска слава" Радомир, „Кариана" село Ерден и домакинът „Беласица" са подали заявка за участие в „Петричка пролет 2018". В близките дни се очаква потвърждение от „Свобода" Пещера, „Миньор" Перник, „Балкан" Ботевград и гръцки тим от втора дивизия.

Изпълнителният директор на петричани Георги Петров заяви, че отборите ще бъдат разделени в две групи от по 4 отбора. С организирането на Петричка пролет 2018 се възобновява един от най-популярните зимни турнири у нас, чийто пик беше през 80-те и 90-те години на миналия век.

За предстоящото издание, което е планирано да се проведе през първата седмица на февруари, са били поканени още ОФК „Пирин" Благоевград, „Ботев" Враца, „Ботев" Гълъбово и „Локомотив" Горна Оряховица, но по различни причини са отказали да се включат.

Преди време петричкият клуб направи опит да възроди проявата, тогава се отзоваха 6 отбора, но още в началото македонският Хоризонт Турново не хареса условията на игрището в село Кърналово и си замина, без да изиграе мач. Все още не са определени терените, на които ще се играят футболните срещи.