Община Благоевград не предвижда средства за реновиране на стадион "Христо Ботев" в бюджета за настоящата 2018 година. Това означава, че сектор Б няма да бъде изграден поне до лятото следващата година.

Споделете с приятели


Точно преди три години от община Благоевград обявиха, че на мястото на стария сектор на стадион „Христо Ботев" ще се изгради хотел с център за възстановяване с минерална вода. Лицето на хотела ще е към града, а гърба ще бъдат трибуните на стадиона. Година по- късно се появи информация, че Пирин (Благоевград) ще получи 4 млн. лева от спортното министерство за изграждането на козирка, нова журналистическа ложа и обособени места за телевизионни камери на стадион Христо Ботев. Какво е положението към днешна дата?

Атанас Камбитов – кмет на община Благоевград: "Имаме предварителни разговори с министър Кралев да видим какви са и техните намерения за 2018 година. Ако може това което винаги съм казвал да финансираме изграждането на козирка, финансиране централно от републиканския бюджет, респективно от министерството на спорта. Стойността не е много голяма, около 500 000 лева. Връщайки се от казано досега, общината няма как да се справи сама, защото приходите са ограничени."

В края на 2017 година започна изграждането на футболен терен в село Падеж за нуждите на ДЮШ на Пирин. Това е единственото спортно съоръжение насочено към футбола в града, за което бяха осигурени средства през изминалата година.