За втора поредна година Благоевград ще е домакин на международен турнир за „Купа Пирин". Състезанието ще се проведе на 24 и 25 февруари на 50-метровия басейн в областния център.

Споделете с приятели


Домакините от плувен клуб „Пирин" очакват да бъде подобрен рекордът за брой участници, като досега заявка са потвърдили над 500 плувци от 45 клуба на 5 държави. Надпреварата от календара на БФПС е за всички възрасти, включително мъже и жени.

Участие е потвърдил и най - добрият ни плувец за 2017 година Антъни Иванов. Две от водещите фигури на българското женско плуване – Габриела Георгиева и Диана Петкова също ще плуват в закрития плувен басейн с олимпийски размери.

Подалата оставка като генерален секретар на федерация Таня Богомилов ще присъства на турнира, за да наблюдава изявите на състезателите от националния отбор. Българската федерация по плувни спортове определи Благоевград за домакин на две престижни състезания през настоящата 2018 година.

Освен международен турнир за „Купа Пирин", в края на тази седмица областният център ще приеме и държавното лично отборно първенство за деца, предвидено за 14 и 15 юли.