Националният отбор по плажен футбол продължава участието си в Евролигата. Българите ще играят на финалите от дивизия „Б" за втори път след 2014-та година. Нашите се класираха за тази фаза от турнира, след като преодоляха квалификациите в Унгария.

Споделете с приятели


Във финалите от дивизия „Б" на Евролигата българите ще играят в група „А" срещу отборите на Гърция, Румъния и Естония. Тези тимове са съответно на 16-то, 17-то и 18-то място в европейската ранглиста. България се изкачи с една позиция и вече заема 23-то място, след като записа две победи на турнира в Унгария.

Симеон Христов, треньор на националния отбор по плажен футбол: Определено сме така аутсайдери срещу трите отбора, най-малкото заради позицията в ранглистата, но като цяло смятам, че ако разгърнем това, което можем и тренираме мисля, че ще се получат нещата.

Треньорът на националите каза още, че отборът няма какво да губи на тези финали. Той се надява неговите възпитаници да играят освободено срещу класните съперници.

Симеон Христов: Да покажем, че отборът върви във възходяща линия и второ, ако можем, да направим по-добро представяне от предното ни участие на финали на Евролигата.

Финалите от дивизия „Б" на Евролигата ще се проведат от 14 до 17 септември в италианския пристанищен град Терачина.