На предстоящото европейското първенство по плуване, което ще се проведе месец август в Глазгоу (Шотландия) за първи път ще се плува щафета 4х200 м св. стил микс. В тази връзка българската федерация по плувни спортове вече подготвя щафета за участие в първенството.

Споделете с приятели


Планирано е финалът на новата дисциплина да бъде на 4 август. Българската щафета обаче ще трябва да покрие норматив, както и част от националните ни състезатели, които имат амбиции да участват на форума.

Кристиян Минковски, главен мениджър на националния отбор по плуване: Имам срокове за покриване на нормативи, аз силно се надявам че ще имаме участие в рамките на шест-седем човека. Надявам се да направим за първи път щафетни плувания. Така че съм оптимист относно развитите на плувците мъже и жени.

След трите впечатляващи рекорда на юношата Йордан Янчев ръководството на федерация вече поглежда по-сериозно и към развитието на по-младите.

Кристиян Минковски, главен мениджър на националния отбор по плуване: Акценти ще бъдат през тази година и юношеските формации. Европейско първенство за юноши и девойки. Има европейско и световно първенство в открити води. Месец март ни очакват мултинейщънълите за по–големите и така нещата вървят към добра посока.

Поредното изпитание за българските плувци е на 17 и 18 март, когато ще се проведе отборния шампионат на България в 50-метровия столичен басейн „Диана".