Боксьорките от клуб "Русе" са се прицелили в европейски и световни титли през тази година. Те започнаха годината със златни медали в държавното първенство и международния турнир "Странджа".

Споделете с приятели


3 от четирите златни медала за България при жените в 69-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа "Странджа" бяха спечелени от състезателки на русенския клуб. Възход бележи Габриела Димитрова, която по категоричен начин надделя над съпернички от Норвегия, Швеция, Италия и Гърция в категория до 51 килограма.

Габриела Димитрова, Боксов клуб "Русе": Работи се, тренираме, развиваме се и така.

Севда Асенова бе над всички в категория до 48 килограма, където на финала надделя и над трикратна световна шампионка и бронзова медалистка от последните Олимпийски игри от Индия.

Севда Асенова, Боксов клуб "Русе": Малко ми беше притеснено срещу нея, но се справих. То е, докато се качиш на ринга. В момента, в който се качиш на ринга се отпускаш и се стараеш да си направиш играта.

След дълго прекъсване заради контузия със злато в категория до 54 килограма се завърна Стойка Петрова, която вече отговаря и за подготовката на девойките в русенския клуб.

Стойка Петрова, Боксов клуб "Русе": Когато се работи и има желание, резултатите не закъсняват.

През тази година на русенските боксьорки им предстои и участие на Европейско и Световно първенство, където също преследват високи цели.

Габриела Димитрова, Боксов клуб "Русе": Целта е европейска и световна титла.

За постигането им състезателките на боксов клуб "Русе" са планирали и сериозна подготовка, която вече стартира.