"Черно море Тича" ще се бори да докаже своята идентичност пред ФИБА Европа и че не е наследник на "Черно море Порт Варна". Европейската федерация наложи забрана на варненци за картотекиране на нови попълнения заради неизплатени задължения към баскетболиста Сале Андреевич, който е играл за "Черно море Порт Варна".

Споделете с приятели


Треньорът на „Черно море Тича" Дарин Великов заяви, че клубът няма задължения към баскетболиста Сале Андреевич. Опитният специалист внесе яснота по казуса и защо европейската федерация не позволи на варненци да картотекират новите си играчи.

Дарин Великов, треньор на „Черно море Тича": "Всички идиотщини, които се написаха, че дължим пари на Андреевич и не знам си какво – нямат нищо общо с истината. Спорът е между ФИБА Европа и нашия клуб затова, че трябва да бъдем признати, че сме нов клуб и че нямаме никакви отношения към тези задължения."

Ръководството на "Черно море" е наело адвокатска кантора, която да се бори за правата на клуба. Причината е, че варненци нямат право да контактуват с административния отдел на ФИБА Европа.

Дарин Великов, треньор на „Черно море Тича": "Всичко, което зависеше от Българската федерация по баскетбол, беше направено, включително издаване на документ, че имаме съдебно решение, че сме нов клуб. Имаме лиценз, издаден от Министерството на спорта, че сме нов клуб. Документ от българската федерация, че сме нов клуб."

От „Черно море Тича" са завели дело в Спортния арбитражен съд в Лозана за доказване на идентичността на клуба. Съдебното заседание е насрочено за 3 ноември. От клуба смятат, че още през следваща седмица проблемът с картотекирането на новите играчи ще се реши и „Черно море" ще гостува на „Рилски спортист" в пълен състав.