РЕКЛАМА


Търговище споделя проблемите, типични за повечето общини в Североизточна България – обезлюдяване, застаряване на населението, нисък жизнен стандарт и пр.
Затова сред приоритетите на кмета са подобряването на икономическата обстановка и подпомагането на местния бизнес. Д-р Дарин Димитров съобщава за предстояща инвестиция на немска фирма за маркови облекла, както и за предстоящо изграждане на индустриален парк. Кметът иска градът да възроди смисъла на името си – място, на което се е търгувало.

Сред основните инфраструктурни проекти д-р Дарин Димитров изтъква уличните ремонти, разширяването на сметището, кръгово кръстовище на бул.”Митрополит Андрей”, благоустрояването на кв.”Запад” 2, ремонта на ОУ „Хр.Ботев” и др. За пръв път от десетилетия община Търговище заделя средства за ремонт на централните улици в 10 села в размер на 500 хил. лв.
С отпуснати от правителството 100 хил. лева за консервация на Мисионис кметът се надява да започне преобразяването на античния град във важна туристическа атракция.
Като виден акушер-гинеколог и дългогодишен началник на родилното отделение в местната многопрофилна болница, д-р Димитров споделя главната си мечта – в Търговище да се раждат повече деца.
А на въпроса какво му пречи най-много кметът отвръща: „Най-много ме тормози негативизмът на някои хора!”

Д-р Димитров, кмет на Търговище: Най-много ме тормози негативизмът на някои хора
"Питай кмета" - 29.01.2018

РЕКЛАМА