С коренно променен състав ще излезе Академик Бултекс 99 при гостуването си на Рилски спортист в Самоков утре. Треньорът на студентите Асен Николов ще прибегне до този ход заради незадоволителната игра на част от титулярите и загубата от Левски в предишния 11-и шампионатен кръг на Националната баскетболна лига.

Споделете с приятели


Срещу Рилски спортист Асен Николов смята да даде шанс за титулярното място на баскетболисти, които по-рядко попадат в стартовия състав, както и на тези, които спазват тактическите му указания.

"Трябва да показваме характер и да сме агресивни в защита и нападение. Когато не го правим - страдаме. За следващия мач с Рилски спортист ще прибегна до по-нестандартни ходове относно състава", каза Асен Николов.

Американското крило Седрик Боуен ще има последен тест да покаже тактическа дисциплина и отборна игра. 25-годишният янки бе освободен по време на мача с Левски в предишния кръг заради неприлични реакции към треньорския щаб.

„Седрик Боуен е на изпитателен срок до 7 януари и може да остане, само ако видим кардинална промяна в поведението и играта му на тренировките и мачовете“, допълни треньорът.

Амбиците на момчетата от Бултекс 99 са срещу Рилски спортист утре да спечелят 7-ата си победа в шампионата, която да ги върне в тройката.