Обновената зала по хандбал в комплекс "Ялта" отваря врати след средата на януари. В нея ще се готвят основната част от децата в Ученическата спортна школа в града.

Споделете с приятели


Над 800 деца се занимават безплатно с 14 вида спорт в Ученическата спортна школа в Русе. Ограничената база обаче налага немалка част от тях да използват за целта училищни салони. Школата отдели близо 60 000 лева от своя бюджет, които да вложи в ремонта на залата в комплекс "Ялта".

Мая Петрова, директор на Ученическа спортна школа – Русе: Остават довършителни работи, свързани само с боядисване на залата. Изградили сме нова дограма, измазани са стените, почти е готов и тавана. Остава само около седмица за довършване.

Мая Петрова коментира, че първоначално залата ще се използва за тренировки. Предстои да се изготвят график и правила, които ще позволят тя да се използва и от всички желаещи спортни клубове и граждани. През пролетта се очаква Ученическа спортна школа да подмени и подовата настилка, така че залата да се използва и за междуучилищните състезания, които тя организира.