Втората ракета на България за „Дейвис къп" Димитър Кузманов ще се изкачи поне с десетина места напред в световната ранглиста при мъжете, където в момента заема 380-то място, след силното си представяне на тенис турнира в Анталия (Турция). Там Мико стигна до финал, където отстъпи с 1:6, 3:6 на поставеният под №1 в основната схема унгарец Атила Балаж.

Споделете с приятели


Въпреки загубения финал на турнира в Анталия, Кузманов демонстрира отлична спортна форма, като отстрани играчи с по-висок ранкинг от него в световната ранглиста. Само за класирането си на финал Мико заработи 10 точки в класацията на АТР и над 1000 долара от наградния фонд.

За 24-годишния пловдивчанин това беше трети пореден финал от началото на годината. До момента Мико спечели една титла в Турция на турнира от веригата Фючърс, отново в Анталия, която бе 13-а в спорната му кариерата на сингъл, както и две втори места през тази зима. От началото на годината Кузманов има впечатляващ баланс от 13 победи и 3 загуби.

От утре Кузманов ще участва с нов турнир в Анталия, от веригата Фючърс. Голямата цел на Мико е през този сезон да влезе след първите 250 в света.