Добра година за русенската художествена гимнастика отчитат от спортен клуб „Акро". Медалите от държавните първенства и международните турнири, завоювани от младите гимнастички, са повече от миналата година, а Божана Монева вече участва в състезания на елитната група.

Споделете с приятели


По-добро представяне на русенските състезателки по художествена гимнастика с повече медали и призови класирания за 2017-та. Според треньорките от клуб Акро, момичетата са мотивирани и от постиженията на водещата гимнастичка на клуба Божана Монева, която е сребърен медалист на обръч и се класира осма в многобоя на Държавното първенство.

Силвия Дивчева–Митева, треньор в СК „Акро": През тази година има шанс да попадне в група Елит на девойките младша възраст, където завоюва медали и имаше призови класирания и в многобоя.

Участията в национални и международни турнири също са стимул за добро представяне, но русенската публика е най-сериозната мотивация за малките гимнастички.

Силвия Дивчева: Колкото и да са важни държавните първенства, за всички деца на сърце им лежи „Дунавска перла", да имат шанса тука да играят в огромна зала и да си покажат възможностите пред родна публика, пред родителите, пред роднините, и мисля, че това най-много ги вълнува.

В края на годината от клуб "Акро" си пожелаха да има по-малко травми и повече медали.