РЕКЛАМА


Основна тема в предаването “Добро утро с БНТ 2” на 26 април от студиото в Пловдив е проектът „Премълчаното разказано - пътуваща сцена”, който е част от официалната програма на „Пловдив – Европейска столица на културата”.

Спектакълът е създаден като артистична проява в битката срещу насилието над жени. Режисьор е доц. Възкресия Вихърова, която е гост в студиото. С нея разговаряме и за практическия семинар в ПУ “Паисий Хилендарски”, в който младите актьори от Учебния театър имат възможност да научат малко повече за Форум и Плейбек театъра и тяхната приложимост в документалния театър. В пряко включване от Международния панаир представяме Изложението на учебните предприятия “Млад предприемач” и провеждащото се за първи път международно състезание за млади мениджъри, в което се решават практически бизнес казуси.

Тема на пряката ни линия от Чирпан е иновативната методика на преподаване, която се внедрява в началното училище “Климент Охридски”. Образователният софтуер е базиран на ситуации от реалния живот, близък до детското мислене. Освен в Чирпан, по тази методика се работи само още в две европейски училища -"Антон Диас" в Испания и училище "Петър Зоранич" в Хърватия.

„Премълчаното разказано - пътуваща сцена”
"Добро утро с БНТ 2" - 26.04.2018

РЕКЛАМА