РЕКЛАМА


В предаването "Добро утро с БНТ 2", излъчване от Русе на 11 септември 2018 г.

Как русенските училища ще започнат новата учебна година – къде все още има ремонти и как това ще се отрази на учебния процес; продължава ли тенденцията за намаляване на учениците и има ли новозакрити учебни заведения; по кои предмети не достигат преподаватели и кои училища вече ще са със статут на иновативни. Отговорите на тези въпроси ще ни даде началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева. В пряко включване ще ви представим поредната образователна инициатива на оперния бас Пламен Бейков и ще ви поканим на предстоящото концертно изпълнение на операта „Кармен". Ще ни гостува още художникът, който вкарва цвят в картините си, взирайки се във вълшебствата и мъдростта на природата. С юбиляра Владимир Ангелов ще разговаряме за изкуството, носещо послания от пантеизма,без да влиза в конфликт с божественото начало. В предаването още:

Към новите или втората употреба учебници и помагала има по-голямо търсене от родители и деца? По кои предмети са най-скъпите издания за тази година?

25 гимназисти от средни училища в Североизточна България се подготвят в Русе по Националната програма на Министерството на образованието„Обучение за Ай Ти кариера".

След Люксембург, Брюксел, Братислава и Виена експозицията „Мостове на светлината" на известния пловдивски художник Вълчан Петров гостува в Русенската галерия.

В Етнографския музей на Долна Оряховица, Петър Георгиев от село Писарево, представи в изложба събираните в продължение на 20 години автентични народни носии.

Артисти от цяла България си дадоха творческа среща край русенското село Бръшлен в рамките на симпозиома за съвременно изкуство „Виа Ломея".

Как русенските училища ще започнат новата учебна година
"Добро утро с БНТ 2" - 11.09.2018

РЕКЛАМА