РЕКЛАМА


Темите в предаването:

Варненският театрално-музикален продуцентски център с нови премиери, награди и творчески планове. Разговор в студиото с Даниела Димова, директор на центъра и председател на комисията по култура към Общинския съвет.Галерия “Папийон” е предоставила артистичното си пространство за първа среща с две млади авторки, под общия наслов “Из тайните на градината”. Репортаж на Вилиана Иванова.В градската художествена галерия се открива юбилейната изложба по повод 130 години от рождението на Борис Георгиев. Експозицията от живопис, рисунки, фотографии и дигитални архиви е наречена “Художник на духа”. Разговор в студиото с директора на галерията Пламена Димитрова-Рачева, изследовател на творчеството му.


Варненската галерия „Съвременно пространство“ представя втората експозиция от проекта на фондация Крео Култура „Две равно на едно”, посветен на колаборативните сътрудничества. Изложбата с провокативното заглавие „Лъки“ е причината Иван Паскалев и Владислав Георгиев, които от години работят и живеят в Германия, да си дадат среща във Варна. Репортаж на Ива Георгиева.

Провалите и фалитите могат да бъдат път към успеха. За това пише в книгата си “Предприемачът” Пламен Попов, който разказва за несгодите на свои клиенти и партньори, като поставя и различни задачи на читателите си. Репортаж на Деян Михайлов.

Първа езикова гимназия във Варна отбелязва с изложба Деня на Европа. Експозицията е подредена в Артсалона на Радио Варна и представя фотографии на ученици, участвали в проекти на 15 държави от Европейския съюз. Репортаж на Петя Иванова.

Разговор в студиото с писателя Ангел Игов, който идва във Варна, за да се включи в събитията от Нощта на литературата.

Варненският театрално-музикален продуцентски център с нови премиери
"Добро утро с БНТ 2" - 09.05.2018

РЕКЛАМА