РЕКЛАМА


Темите в предаването:

Аршак Нерсиян показва най-новите си творби във варненската галерия "Папийон". Изложбата е под наслов "Монолог в цвят и форма". Репортаж на Мариана Малева.

Двама млади автори написаха книгата "Докога ще чакаме бащите", в която главният герой е само на 12 години, но вече задава сериозни въпроси на обществото. Репортаж на Даниела Цекова.

Разговор в студиото за приобщаващото образование – възможности, проекти, резултати. Гост – Елисавета Савова, главен експерт “Приобщаващо образование” в Община Варна.

Изложбата "Ловни трофеи" на двамата фотографи Борис Мисирков и Георги Богданов е заключителният етап от проекта на фондация “Крео култура” “Две равно на едно”.
Експозицията е в галерия “Съвременно пространство”. Репортаж на Ива Георгиева.

Сборна изложба живопис и пластика е подредена в Галерия Арт Маркони във Варна. Поводът е 8 години от създаването на артистичното пространство, което печели все повече приятели не само от града, но и от цялата страна. Репортаж на Мариана Малева.

Националното турне на група "Хоризонт" под наслов "Изпей "Обичам те" на български" мина и през Белослав. Инициативата на музикантите е за повече родна музика в ефира и в подкрепа на българския език в БГ музиката. Репортаж на Даниела Цекова.

Пряко включване от Средното училище с езиково обучение "Александър Пушкин", където днес започва подаването на молби за кандидатстване след VII клас.

Довечера във Варна започва 9-тото издание на "Опера в Летния театър". Фестивалът представя най-доброто от афиша на Държавната опера – Варна през изминалия сезон, като включва в програмата си международни копродукции, гостувания на известни артисти и задължително - няколко премиери. Репортаж на Вилиана Иванова.

Приобщаващото образование – възможности, проекти, резултати
"Добро утро с БНТ 2" - 20.06.2018

РЕКЛАМА