„Дунав" се подсили с двама нови футболисти. Мартин Ковачев и Христо Лемперов се очаква да затегнат отбраната на отбора в борбата му за оставане в елита.

Споделете с приятели


Група от десетина футболисти на „Дунав" отпътува в следобедните часове на днешния ден за София. Те се присъединиха към живущите в столицата и близките населени места играчи за функционални прегледи в комплекс „Царско село". Сред тях бяха и двамата нови.

Централният защитник Мартин Ковачев и десният халф-бек Христо Лемперов всъщност вече са били част от тима, докато той бе неизменна част от втория ешелон преди 10-ина години. Опитният бранител бе и основна фигура в отбора, който постигна промоция в елита преди година и половина. След това той спечели Купата на Македония с „Пелистер" Битоля.

Лемперов пък бе част от бургаските „Нефтохимик" и „Черноморец". За последно той игра под ръководството на настоящия треньор на „Дунав" Малин Орачев в „Поморие".

Двамата се очаква да подпишат официално договорите си до 1-2 дни. В клуба се завръща и юношата Сонер Хюсеин, който през есента бе под наем в „Локомотив" Русе. От ръководството съобщиха, че работата по селекцията продължава.

Първата тренировка за годината на „Дунав" е насрочена за 10 януари, сряда. Отборът ще се готви в Русе до края на следващата седмица, след което е планиран лагер в Анталия, където са предвидени контролни срещи с тимове от Австрия, Казахстан, Украйна и Русия.