„Дунав" продължава борбата за златните медали в тениса на маса. Мъжкият отбор вече си осигури място на полуфиналите, а в края на тази седмица жените посрещат „Металик" Перник в първи четвъртфинал от плейофите при дамите.

Споделете с приятели


Най-успешната година от своето съществуване отчете през 2017 г. спортният клуб по тенис на маса „Дунав".

Петър Петров, председател на спортен клуб по тенис на маса „Дунав": „Имахме 9 медалисти от държавно индивидуално първенство, както и един троен златен медалист – Теодор Александров. На първо място сме и отборно при мъжете, шампиони на България, а при жените на трето място”.

Мъжкият отбор на „Дунав" върви уверено към дублиране на златото от 2017-а година след успех в четвъртфиналите срещу „Елит" Неделино. В клуба са амбицирани да подобрят представянето си и с шампионска титла при жените. За целта Сибел Алтънкая, Михаела Димова, Бобо Трифу и една от талантливите девойки на клуба Светослава Николова трябва да преодолеят коравия тим на „Металик".

Стефан Лъвчиев, треньор в спортен клуб по тенис на маса „Дунав": „Първият мач е в събота от 18 часа, а вторият в неделя от 11. Играе се три лични срещи и една двойка. Първият отбор, който спечели четири победи, печели и отборния мач”.

От клуба заявиха, че залата на улица „Щип" 4 е отворена за всички любители на тениса на маса да подкрепят русенските състезателки.