По-агресивен „Дунав" през пролетта обещава треньорът на русенския тим Малин Орачев. Отборът продължава с двуразови занимания в Русе въпреки падналия сняг.

Споделете с приятели


Падналият сняг и ниските температури не се отразиха сериозно на подготовката на „Дунав". Клубното ръководство успя да вземе мерки и осигури закрито игрище за някои от заниманията на отбора. Днес дори момчетата на треньора Малин Орачев излязоха на едно от изкуствените игрища на базата в квартал „Здравец", където освен физически натоварвания имаха тактически занимания.

Малин Орачев, треньор на ФК „Дунав" Русе: Готвим се нормално, въпреки лошите условия в момента. Трябва да изтърпим още 2-3 дни. След това заминаваме за Анталия, където се надявам условията да са по-добри за работа.

„Дунав" ще изиграе контрола с втородивизионния „Ботев" Гълъбово в четвъртък, а в петък ще отпътува за Турция. Там ще се изправи срещу отбори от Австрия, Казахстан, Украйна и Русия.

Малин Орачев, треньор на ФК „Дунав" Русе: Искам да изградя агресивен отбор. Да играем агресивно и интензивно. Затова ще играем с отбори от бившия СССР, които имат точно такъв стил.

Шампионатът в Първа лига се подновява след средата на февруари, като в първия пролетен кръг дунавци гостуват на „Витоша" Бистрица на 19 февруари от 17:30 часа.