„Дунав" ще преследва трите точки в Благоевград. Русенският тим гостува на местния „Пирин" на 8 март, четвъртък, в директен сблъсък между два от застрашените от изпадане от елита отбори.

Споделете с приятели


След тежкия мач с ЦСКА в Русе в понеделник, дунавци имаха време само за една възстановителна тренировка вчера сутринта, в която се включиха всички футболисти. Днес отборът отпътува за Благоевград без бранителите Олексей Ларин и Ивайло Марков и наказания Бирсент Карагарен, които отпаднаха от групата.

Ивайло Петков, изпълнителен директор на „Дунав" Русе: По-хубаво от това нещо няма, да стигнем да играем директен мач. Като гости, даже е още по-хубаво, защото другият отбор трябва да хвърли повече усилия, за да извоюва победата. Това ще освободи пространства. Смятам, че ако покажем играта, която показахме последните два мача, се надявам да се поздравим с точки. Не точка, а точки.

Мачът между „Дунав" и „Пирин" ще се играе по програма от 15 ч. утре на стадион „Христо Ботев" в Благоевград. Три кръга преди края на редовния сезон двата отбора са разделени само от 2 точки, като русенци са на 12-ото място с 21-а, „орлетата" на 11-ата позиция с 23.