„Дунав" започна днес зимната си подготовка. Футболисти, треньори и фенове не поставят под съмнение оставането на русенския отбор в елита, въпреки че към момента той се намира на предпоследното място в Първа лига с актив от 15 точки.

Споделете с приятели


Група от 24 футболисти излезе за първата тренировка на „Дунав" за 2018 г. Преди нейното начало клубът на привържениците на отбора връчи своите призове за най-добрите за изминалата 2017-а, като за номер едно е определен вратарят Станислав Антонов.

Юлиян Йорданов, фен клуб „Дунав завинаги": Както реката вдига нивото, така и те да си вдигнат нивото през пролетта. Да напълнят и на противниците мрежите. Каквото се иска от нас феновете – подкрепата, ще я дадем.
Станислав Антонов, ФК „Дунав": Надявам се, че тази година ще успеем да се спасим. Не се надявам – сигурен съм.
Диян Димов, ФК „Дунав": Можем да мечтаем дори за бараж за Лига Европа.

След напускането на Мирослав Будинов, Христофор Хубчев, Тейнур Марем, Андреас Васев и вратаря Александър Конов, в отбора са привлечени Мартин Ковачев и Христо Лемперов. В клуба се завърна и младият нападател Сонер Хюсеин, който бе преотстъпен в „Локомотив" Русе. Мерт Хасан, Благовест Ленков и вратарят Борислав Начев идват от 19-годишните юноши на „Дунав". На проби от днес е 20-годишният сръбски полузащитник Александър Митрович.

Малин Орачев, треньор на ФК „Дунав": Очаквам да играем добър, нападателен и надявам се резултатен футбол. Имаме остра нужда от офанзивни играчи – халфове и нападатели.

Отборът на „Дунав" ще се готви в Русе до края на следващата седмица, след което е планиран лагер в Турция.

Ивайло Петков, изп. директор на ФК „Дунав": Чакаме на лагера в Анталия бразилец, който ще бъде тестван и водим преговори за двама нападатели, и двамата са чужденци.

В Турция дунавци ще срещнат последователно австрийския „Сенкт Пьолтен", водения от Стойчо Младенов казахстански „Кайрат", украинския „Черноморец" Одеса и руските „Криля советов" и „Шинник".