Гимнастикът на клуб Пирин 2011 Благоевград Мартин Мишев ще се опита да спечели квота за участие на третите летни младежки олимпийски игри, които ще се проведат от 11 до 23 септември 2018 г. в Буйнос Айрес, Аржентина. Първата квалификация е през май на турнира в Баку.

Споделете с приятели


След лекоатлетът Иво Балабанов, който участва на вторите младежки олимпийски игри в Нанджин Китай, още един благоевградчанин може да добие право да участва в най- големия форум за 2018 година при подрастващите спортисти. Това е 16-годишният Мартин Мишев.

Мартин Мишев: Предстои ми квалификация в Баку за младежката олимпиада. Очаквам да се предткавя добре, да си вдигна нивото на съчетанията, да изигравам по чисто иможе да имам шанс да се класирам.

На игрите в Нанджин единственият ни представител в спортната гимнастика Владимир Тушев остана на четвърто място на халки и 17 в многобоя. Постижението на Тушев има голяма стойност, а следващият който може да спечели медал е Мартин Мишев, но преди това трябва да се класира за игрите в аржентинската столица.

Александър Марков: Първо имаме пети месец състезание квалификация в Баку, има една квота за момичета и една за момчета. Ако влезем в нормативи и в точките които се изискват, може би ще отидем в Аржентина.

Мартин вече взе участие на голям форум, европейския младежки фестивал в Унгария, където зае 18-то място в многобоя.