При голям интерес преминаха ученическите игри по тенис на маса в Русе. В рамките на три дни бяха разпределени медалите в 3 възрастови групи. С най-много призови класирания в отборната надпревара е Математическата гимназия.

Споделете с приятели


При най-малките – 5-7 клас в отборното класиране и при момчетата, и при момичетата, на първо място се подреди Математическата гимназия. Нейната възпитаничка Теодора Зарзаланова спечели и златото в личното първенство, а при момчетата първи е Георги Стефанов от основно училище „Никола Обретенов". При 8-10 клас при юношите триумфираха Огнян Тодоров и Математическата гимназия. При девойките първа е Ванеса Цонева от английската гимназия, а в отборната надпревара победи Гимназията по европейски езици. При най-големите 11-12 клас очаквано първото място спечелиха Константин Камбуров и неговото училище „Възраждане". При девойките победители са Светослава Николова и училище „Васил Левски". Организаторите на ученическите игри коментираха, че това са едни от най-масовите състезания, за което заслуга имат както водещите състезатели, така и треньорите в училищата.

Росен Стефанов – преподавател по физическо възпитание в Професионалната гимназия по туризъм в Русе: Децата като се научат, като добият определено майсторство, им става интересна вече играта, навлизат в същината.

Стефан Лъвчиев – треньор по тенис на маса: Когато има едно дете, което може да играе тенис на маса, около него се събират 2-3 играят заедно, идва в залата да тренират.

Голяма част от призьорите са и част от представителните отбори на Ученическата спортна школа и клуб Дунав.