Бившият футболист на Левски и националния отбор по футбол на България Илиян Стоянов обяви пред родители своя проект за развитите на детско-юношеска школа в родния си град Кюстендил. Известният с прякора Коловати има собствена школа в Япония, където сложи край на футболната кариера.

Споделете с приятели


След успешно представяне в три различни клуба в Япония, Стоянов остава да живее на Острова и създава собствена футболна школа. Носталгията по родния край и любовта към футбола ражда идеята за детска школа в Кюстендил.

Илиян Стоянов: "Реших по моя инициатива и молба от родители в Кюстендил да може да направим нещо за футбола в града. Ще се опитам да променя нещо, което аз мисля че е добре."

Новият проект включва и изграждане на футболен терен с изкуствена настилка, осветление и съблекални. Инвеститор на обекта ще бъде Българския футболен съюз, а школата ще се издържа от месечните такси, които ще плащат родителите.

Илиян Стоянов: "Ще се финансираме от каси, след това лека полека, след две, три години имаме план да се издържаме и сами. Разбира се, че ще искаме помощ и от общината."

На среща с обществеността в читалище "Братство" в Кюстендил Илиян Стоянов обеща да се ангажира и с тренировки на децата при всяко завръщане в родината. Официално дейността на частната школа ще стартира през месец май.