РЕКЛАМА


В предаването вижте:

Ще се отнема книжката на шофьорите, допуснали три тежки нарушения в рамките на две години. Тези водачи ще трябва отново да положат изпит, и то след като преминат курсове. Това е част от проекта на новия Закон за движение по пътищата. Психическото състояние на шофьорите, допуснали 3 нарушения, ще се удостоверява с документ, извън преценката на контролните органи ще бъде спазването на дистанция между автомобилите, задължително носене на жилетки и каски от велосипедистите, задължително носене на предпазни колани и в автобусите са част от проектозакона за движение по пътищата. Обществено обсъждане на трите проектозакона за пътната безопасност се проведе във вторник, на 05.06.2018г. в Югозападния университет в Благоевград. На обществената дискусия присъстваха юристи , зам. - министърът на вътрешните работи – Красимир Ципов, представители на неправителствени организации.

Какви промени трябва да се въведат в бъдещия Закон за движение по пътищата? Какви мерки трябва да се вземат, за да се намалят катастрофите по пътищата? Ще носят ли институциите по-голяма отговорност, ако правилата за движение по пътищата се разделят на три отделни закона - правилата са вкарани в един закон, нарушенията на водачите - в отделен, и всичко, което е свързано с автомобилите е в третия закон.

Какви промени в законопроекта предлагат представителите на неправителствените организации в Благоевград?

Гости в студиото: 1.Александър Цацев - председател на Съюза на българските автомобилисти в Благоевград, 2. Настимир Ананиев – председател на Комисията по транспорт в 43-то Народно събрание
Водещ: Добрина Грачанлиева

Какви промени трябва да се въведат в бъдещия Закон за движение по пътищата?
"Местно време" - 06.06.2018

РЕКЛАМА