Дванайсет шампионски титли спечелиха българските бойци от балканското първенство по карате киокушин в Кранево. В състезанието участваха над 240 състезатели от 7 страни.

Споделете с приятели


Българският отбор по карате киокушин се представи достойно, като освен 12 златни, спечели 15 сребърни и 14 бронзови отличия. Титлите за страната ни донесоха състезателите на клубовете от Варна, Бургас, Айтос и Силистра. С два златни медала се отличи Богомил Костов от клуб "Ичи Геки", който в по-твърдия стил кумите надделя над румънец.

СНХ: Богомил Костов, състезател на Спортен клуб "Ичи Геки" - Варна /12:12: Най-трудната среща беше на финала. Очаквах да бъде с него и го бях забелязал още на първата среща, когато игра.

Част от състезателите при юношите и девойките участваха за първи път на толкова престижно първенство.

СНХ: шихан Емил Костов, председател на Българска киокушин асоциация /14:21: Най-важното е при тези деца родителите да искат и да ги подпомагат да тренират, да ги водят в залите, където един ден рано или късно се надяваме да станат, като тях.

Следващото голямо предизвикателство за националния ни отбор е предстоящото на 19-и и 20-и май европейско първенство на категории, което ще се проведе във Варна.