Два медала - златен и сребърен спечелиха каратистите от националния отбор на Българската киокушин асоциация от международен турнир в Лос Анджелис. Отличията за страната ни донесоха Богомил Костов и Събина Жекова.

Споделете с приятели


Пореден златен медал към колекцията си добави Богомил Костов при юношите старша възраст. По пътя към титлата младият варненец победи двама представители на домакините.

Богомил Костов, състезател на Спортен клуб "Ичи Геки" - Варна: Първият беше доста по-висок от мен, но си го набих чисто. Вторият беше на моята височина и килограми и съответно ми беше по-лесно да го победя.

Състезателката на бургаския клуб "Киокушин Спирит" Събина Жекова остана на второ място в дисциплината кумите при жените, след като загуби на финала от американка.

Шихан Емил Костов, председател на Българска киокушин асоциация: Ако беше успяла да предпази своята глава от маваши гери, може би щеше да спечели на финала. Бих казал, че доста добре се представиха нашите състезатели.

От 8-и до 11-и февруари предстои поредното пето издание на зимния семинар на асоциацията. Гости и инструктори ще са световният шампион на без категории руснакът Тариел Николеишвили и неговият треньор шихан Карен Гадукян.

Шихан Емил Костов, председател на Българска киокушин асоциация: Семинарът ще бъде най-вече за кумите. Ще се разискват и тренират новите правила, които са въведени в нашата организация.

Следващото изпитание пред каратистите е предстоящото балканско първенство по карате киокушин на 17 март в Кранево.