По настояване на старши треньора Бруно Акрапович, футболистите на Локомотив Пд изненадващо бяха взети на лагер в близкото до Пловдив село Марково. Възпитаниците словенския спец ще останат на режим там до заминаването си за подготовката в Турция през другата седмица.

Споделете с приятели


Междувременно клубът привлече четирима нови чужденци, двама от които вече са с подписани договори.

Локомотивци ще бъдат на режим в Марково до 24 януари, а ден по-късно заминават на подготвителен лагер в турския курорт Анталия. Преди да тръгнат за Турция, „черно-белите" ще изиграят две контроли – утре срещу Хебър Пазарджик в Хисаря, а на 22-ри с пловдивския Марица, в които ще тестват новите попълнения.

Бруно Акрапович – старши треньор на Локомотив Пд: Ще дам шанс на всички момчета да се докажат. От всички играчи ще изисквам пределна концентрация и борбеност на терена по време на мачовете. Трябват ми футболисти, които да дават всичко от себе си, да се раздават на терена и се борят за всяка топка. Разделихме се с доста футболисти, от които не бях доволен. Няма какво да ги коментирам, те вече не са част от Локомотив.

Локомотив привлече на проби и македонеца Флориан Кадриу. Той е 22-годишен от Тетово и играе като крило, а за последно е играл за Работнички (Скопие).

След нападателя на Локомотива (Загреб) Филип Михайлевич, „черно-белите" подписаха договор с още един хърватин – 21-годишният атакуващ халф Анте Аралица, юноша на ФК Загреб.

Бруно Акрапович – старши треньор на Локомотив Пд: За някои постове вече имаме подходящите играчи, които ми трябват. Искам да играем повече 4-3-3, за да имаме добър дефанзивен план на игра, с който да пристискаме съперника. Затова ми трябват играчи, които да отговарят на изискванията и разбиранията ми за футбол.

Привлечените на проби Ивайло Аврамов и Боримир Карамфилов бяха освободени. 19-годишният бразилец Елитон Тореса, премина успешно медицинските тестове. Дошлият от Резенде халф трябва да подпише тези дни договор. Такива вече имат белгийското крило Абдел Буна, играл за последно в хърватския Истра Пула, както и новият вратар Росен Андонов.