Трима нигерийски футболисти ще има в състава си Локомотив Пд през пролетния дял от първенството. След привличането на националния нападател на Нигерия Стивън Езе, договор за 2,5 години с черно-белите подписа защитникът и бивш младежки национал на своята страна - Мустафа Абдулахи.

Споделете с приятели


След две седмици подготовка в турския курорт Анталия, локомотивци подновиха тренировки на своята спортна база на Лаута. Всички в тима са здрави и се готвят на пълни обороти, на облекчен режим е единствено вратарят Павлин Евтимов, който се възстановява от операция на рамото.

Ръководството прави всичко възможно новите попълнения ще получат картотеки в БФС до края на седмицата и да бъдат на разпоположение на треньора Бруно Акрапович за първия шампионатен мач - в неделя срещу Пирин (Благоевград).

Бруно Акрапович - старши треньор на Локомотив Пд: Свършихме доста работа през зимната подготовка, доволен съм от момчетата. Това е състава, на който ще разчитаме през пролетния дял на шампионата. При нас имаше голямо текучество през този трансферен период - разделихме се с определени футболисти, но се надявам да сме взели техни достойни заместници.

Новото попълнение Мустафа Абдулахи проведе първо занимание с отбора. Той е 22-годишен, играл е за последно в Нигерия с екипа на Уики Туристс. През 2013 г. печели Световното първенство до 17 години с неговата страна, като тогава играе заедно със друг играч на Локомотив – Мохамед Муса.
Нигерийския национал Стивън Езе се очаква да пристигне късно тази вечер в отбора. Доскоро той бе ангажиран с националния отбор на своята страна в Мароко, където игра в Африканския шампионат на нациите.

Бруно Акрапович - старши треньор на Локомотив Пд: Дали е готов Локомотив- ще покажат бъдещите мачове и резултатите в тях. Надявам се да сме готови за предстоящите мачове от първенство. В контролните срещи имах възможност да експериментирам различни варианти, ще изизсквам от момчетата пределна конценрация и рездавене не терена.

Освен трима нигерийци в състава на Локомотив през пролетта ще играят и четирима хървати – Игор Банович, Антони Мелина, Филип Михалевич и Анте Аралица, като последните трима на нови попълнения от зимната селекция.