РЕКЛАМА


В това издание на предаването ще видите:

Според специалисти, извънкласните занимания на учениците помагат за формирането на личността, за овладяване на агресията, за развиване на творческия потенциал. Кои са най-предпочитаните дейности по интереси, кой ги финансира, търсени ли са от родители и от ученици? Как да бъде постигнат баланс между задължителните уроци и заниманията извън клас, така че да не си пречат и бъде натоварват децата? Тема на разговора с директора на ОУ "Алеко Константинов" в Пловдив Красимир Ангелов.

В "Знание БГ" разказваме и за помагалото "Аз говоря български", което издаде Екатерина Николова, която от години живее в Дъблин.

Млади пловдивски математици представят успешно страната ни на международни състезания. Александър Цветков е трети клас, а Виктор Точев – четвърти клас, но това не пречи вече да имат зад гърба си общо близо 100 златни и сребърни медали от състезания по математика. В предаването "Знание БГ" от Пловдив Александър Цветков и Виктор Точев гостува с учителите им от ЧСУ "Дружба" - Елена Христозова и Ивелина Георгиева.

В предаването представяме и един ден от кампанията "Виждаш ме, вижам те" за пътна безопасност, която учи децата как да се предпазват, когато управляват велосипед.

В рубриката "Как да четем?" писателят Ина Иванова ще представи романа на Йон Калман Стефансон – "Тъгата на ангелите".

Млади пловдивски математици с престижни международни отличия
"Знание.БГ" - 27.05.2019

РЕКЛАМА