12-годишно момиче и 16-годишен младеж се нареждат сред водещите състезатели по стрелба с лък у нас. Никол Георгиева и Иван Банчев печелят вече златни медали при жените и мъжете.

Споделете с приятели


В последния турнир от държавния календар по стрелба с лък в Стара Загора русенският клуб „Джамбо" участва със 7 състезатели. 16-годишният Иван Банчев отново бе над всички при мъжете на рекърв.

Йордан Джамбазов, председател и треньор на спортен клуб по стрелба с лък „Джамбо" – Русе: "Показателно беше финалът за златото, където той направи от 3 серии 30 – максимални точки във всяка серия."

12-годишната Никол Георгиева записа първо участие при жените.

Йордан Джамбазов, председател и треньор на спортен клуб по стрелба с лък „Джамбо" – Русе: "Категорично и тя завоюва златото, и показа на каките как се стреля, и че това е нашето бъдеще."

Мъжете на „Джамбо" заслужиха и отборна титла в олимпийската дисциплина, а Виктор Петров завоюва злато на компаунд. Предстои държавно първенство в Габрово в края на тази седмица.

Йордан Джамбазов, председател и треньор на спортен клуб по стрелба с лък „Джамбо" – Русе: "С 13 състезатели ще участваме този път, като се надявам златата да са доста повече от това, което премина в Стара Загора."

Най-сериозни надежди Джамбазов възлага на предстоящото участие на Иван Банчев на Европейско първенство в Гърция през лятото, където той ще преследва квота за класиране на Младежката олимпиада.