Първа награда в комплексното класиране по морски многобой спечели отборът на АЕЦ „Козлодуй" на традиционната спартакиада, организирана от Военноморските сили във Варна. 9 отбора се състезаваха в дисциплините гребане, ветроходство, дърпане на въже и хвърляне на хвъргало.

Споделете с приятели


За трета поредна година първо място в комплексното класиране печели отборът на АЕЦ „Козлодуй".

Огнян Панов, треньор на отбор АЕЦ „Козлодуй": За пръв път спечелихме 4 втори места, което значи че сме спечелили битките, но накрая с комплексната купа - печелим войната.

Втори се нареди отборът на варненските полицаи. Трета позиция в комлексното класиране заеха курсантите от Военноморското училище.

Гл. старшина Тодор Недевски, курсант във Висшето военноморско училище, Варна: Състезанието беше много оспорвано и ни донесе много невероятни преживявания и много адреналин. Всичко е в екип. Работим заедно, за да постигнем целта и да завършим на призова позиция.
Гл. старшина Илиана Кирилова, курсант във Висшето военноморско училище, Варна: Нашите тренировки, всичките усилия, всичкото старание, което сме положили беше възнаградено и обрахме плодовете.

Състезанието тази година е посветено на 138 години от създаването на Военноморските сили.