„Дунав" изпробва нападатели от Сенегал и Бразилия. Русенци преценяват до края на седмицата, кой от тях ще подсили атаката на отбора през пролетта.

Споделете с приятели


Сенегалецът Мохамед Мустафа Н'Диайе е вече познато име. Той е на 23 години и е играл в чешките „Слован" Либерец и „Бохемианс", както и в норвежките „Бодьо/Глимт", „Фредрикстад" и „Елверум". Н'Диайе игра за „Дунав" в последната контрола на отбора по време на лагера му в Анталия. Тогава русенци направиха 0:0 с руския „Шинник".

Ивайло Петков, изп. директор на ФК „Дунав" Русе: "Проблеми с визите го спряха. Дойде в последния ден. След това остана в Истанбул и имаше проблеми с визите, за да дойде в България. Най-накрая вчера пристигна и днес се включи в отбора."

Другият нападател е 29-годишният бразилец Клаудио. Той игра в контролата на „Дунав" с втория отбор на „Лудогорец" в края на миналата седмица и днес за първи път тренира в Русе.

Ивайло Петков, изп. директор на ФК „Дунав" Русе: След дълъг полет изигра едни 60 минути, които също са малко, за да определим. Но в следващите 2-3 дни до края на седмицата трябва да вземем решение, кой от двамата ще остане в отбора.

Шампионатът в Първа лига ще бъде подновен в края на тази седмица, като програмата отреди на „Дунав" да гостува на „Витоша" Бистрица на 19 февруари. Надеждите на спортно-техническия щаб на отбора са, че дотогава той ще може да разполага с желания нападател, който да му осигури повече голове и оставане в елита.